SOLUTIA IONIS S


O VIATA USOARA PENTRU INGRIJITORII INFORMALI AI PERSOANELOR CU DEMENTA MODERATA

IONIS este un serviciu pentru ingrijitorii persoanelor cu afectiuni cognitive usoare sau in stadii incipiente de dementa.

IONIS asigura asistenta pentru o viata independenta si sigura cu ajutorul tehnologiilor inteligente si asistive.

IONIS este o solutie simpla cu un pachet Starter* compus din ceas inteligent, portal si tableta / laptop.

MVP_image1

Stii, in orice moment, unde se afla persoana draga !

Persoanele varstnice prezinta un risc mai mare de incidente precum caderi sau raniri, sincope sau accidente vasculare cerebrale. Multi din ei au boli multiple si pot suferi o exacerbare. Starile acute (infectiile respiratorii) pot provoca agravarea brusca a starii sanatatii. Toate aceste stari necesita un raspuns rapid si un tratament pentru a asigura o recuperare completa. Modificarile bruste ale starii de sanatate afecteaza activitatea zilnica si perturba mobilitatea. Astfel, posibilitatea de a monitoriza localizarea unui membru mai in varsta din familie poate creste siguranta si increderea in sine a persoanei in varsta.

Mai mult, oamenii cu deficiente cognitive pot suferi modificari bruste ale sanatatii mintale numita stare de confuzie acuta sau delir din mai multe cauze. In plus, ei devin dezorientati in spatiu, mai ales in mediile noi. Astfel, monitorizarea localizarii in exterior poate extrem de utila in astfel de situatii.


Sunteti informat daca sanatatea persoanei este in pericol !

Agravarea brusca a sanatatii persoanelor in varsta poate fi cauzata de: infectii, deshidratare, dezechilibru electrolitic, diaree, caderi, erori de medicatie etc. Reactia la timp si asigurarea asistentei medicale sunt cruciale pentru a incepe un tratament adecvat si a preveni complicatiile. Este posibil ca o persoana varstnica sa nu isi dea seama cat de serioasa este situatia si se poate gandi ca “a nu te simti bine” este normal. Posibilitatea ingrijitorilor de a accesa parametrii de sanatate ai varstnicilor, ofera acestora, posibilitatea unei diagnosticari din timp a problemelor de sanatate si de a solicita imediat ingrijirii medicale.


Beneficiati de datele privind sanatatea imediat in conversatiile cu doctorii !

Vizitele medicale pot fi stresante pentru persoanele varstnice si ingrijitorii acestora. Pe de alta parte, medicii solicita unele masuratori obiective privind starea de sanatate ale persoanelor in varsta, cum ar fi: tensiunea arteriala, pulsul, glicemia, greutatea, modificari ale regimului de medicatie etc. Daca masuratorile privind sanatatea varstnicilor ar fi stocate intr-un dispozitiv mobil, ar face mai eficient procesul de schimb de informatii si ar putea preveni erorile de comunicare. In plus, poate aduce beneficii privind ingrijirea pacientului. Utilizarea de tehnologii noi privind comunicarea in cadrul asistentei medicale a varstnicilor, imbunatateste calitatea acesteia pe baza acuratetii datelor si a timpului scurt de transmitere a datelor privind sanatatea varstnicilor.


MVP_image2

Usor si util

Persoana draga trebuie doar sa poarte un ceas si veti primi toate informatiile necesare: alerte, localizare, date privind sanatatea acesteia.


Cum functioneaza IONIS ?

Aplicatia IONIS este conectata la portalul IONIS care administreaza si afiseaza date pe telefon, tableta sau calculator. Datele sunt transferate in siguranta si pastrate conform reglementarilor UE privind datele legate de sanatate.


Pachetul Starter

Ceas inteligent si portal cu o integrare facila la dispozitivele casnice si de monitorizare a starii de sanatate care pot fi achizitionate conform necesitatilor. Functionalitatile suplimentare sunt disponibile prin diverse dispozitive care fac parte din pachetele Premium.


Dispozitive si functionalitati disponibile in cadrul solutiei IONIS:

 • Siguranta si starea de bine

  • Monitorizarea somnului
  • Pulsul
  • Numarul de pasi
  • Localizarea in interior
  • Localizarea in exterior
  • Senzorii de ambient
 • Monitorizarea starii de sanatate si activitatea fizica

  • Pulsul
  • Tensiunea arteriala
  • Monitorizarea greutatii


Lista dispozitive integrate

(Detalii disponibile la cerere)

Descriere
Bratara inteligenta, Urmareste Activitatile zilnice
Cantar care masoara cu precizie greutatea corporala cu Bluetooth
Monitorizarea Tensiunii Arteriale cu Tehnologie Intelingenta cu Bluetooth
Stecher de retea inteligent
Multisenzor (PIR, usa/fereastra, temperatura and iluminare)
Senzor de miscare
Dispozitiv de monitorizare a somnului
Ceasuri inteligente GPS 3G
Urmaritor activitati Fitness
Localizare in interior, detectare caderi si delimitare perimetru
Localizare in exterior
Localizare obiecte
Portal EXYS9200-SNG
Comunicare cu utilizatorul varstnic / primire alerte / vizualizarea parametrilor de sanatate si cei domotici in vederea supraveghierii utilizatorului varstnic
Tableta pentru utilizatorii varstnici
Monitorizare tensiune arteriala cu ECG integrat ( detectare Fibrilatie )
Glucometru
Termometru – masurare temperatura corporala