IONIS S Rendszer


MEGKÖNNYÍTI AZ ENYHE DEMENCIÁVAL ÉLŐK CSALÁDJÁNAK ÉLETÉT

Az IONIS S rendszer az enyhe kognitív károsodással vagy enyhe demenciával élő időseket
gondozó családtagok életét teszi könnyebbé.

Támogató és intelligens technológiák révén segíti idős emberek biztonságos és önálló életvitelét.

Időskorú családtagjának csak egy karórát kell viselnie, és ennek segítségével minden szükséges
információ eljut Önhöz.

MVP_image1

Figyeljen szeretteire éjjel-nappal!

Időskorúaknál gyakran fordulnak elő olyan események, amelyek az egészségükre jelentős kockázatot jelentenek: az elesés, balesetei sérülés, szívleállás és a stroke. Sokuk többféle betegséggel él együtt, amelyek idővel súlyosbodhatnak. Vannak olyan akut betegségek, mint pl. a légúti fertőzések, amelyek az egészségi állapot hirtelen romlását okozhatják. Az ilyen esetekben gyorsan kell reagálni, mert beavatkozásra van szükség a teljes gyógyulás érdekében. Az egészségi állapot hirtelen változásai rendszerint hatással vannak a napi életvitelre és csökkentik a mobilitást. Ezért, ha az időskorú családtagok mozgását és helyzetét figyelemmel tudjuk kísérni, akkor nagyobb biztonságban tudhatjuk őket, ami fokozza magabiztosságukat és önbizalmukat.

A kognitív károsodással élő időseknél hirtelen változások állhatnak be a mentális állapotukban, mint pl. akut zavarodottság vagy delírium. Új környezetbe kerülve dezorientáció, tájékozódási problémák is felléphetnek. Ilyen helyzetekben a kültéri nyomon követésük rendkívül komoly segítséget jelenthet.


Időben észlelje, ha romlik az idős családtagja egészsége!

Az idősek egészségi állapota hirtelen romlásnak indulhat. Ennek több oka lehet, például: fertőzések, kiszáradás, az elektrolit-egyensúly megbomlása, hasmenés, elesés, nem megfelelő gyógykezelés. Ha időben észleljük a problémát, akkor lehetőségünk lesz gyors reagálni és orvosi segítséget szervezni, ami elengedhetetlen előfeltétele a megfelelő kezelés megkezdésének és a szövődmények megakadályozásának. Nem biztos, hogy egy idős ember tisztában van azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet, és úgy vélheti, hogy a rosszullét normális. A gondozóknak az egészségügyi paraméterekhez való hozzáférése lehetőséget teremt az egészségügyi problémák korai diagnosztizálására és az orvosi ellátás gyors igénybevételére.


Tegye hatékonyabbá az orvosokkal folytatott kommunikációt!

Az orvosi látogatások stresszt okozhatnak mind az idősek, mind gondozóik számára. Másrészről az orvosoknak olyan objektív egészségügyi állapotjellemzőkre van szükségük, mint pl. vérnyomás, pulzusszám, vércukorszint, testsúly, gyógyszeres kezelésirend megváltozása. Ha az egészségügyi mérési eredmények rendelkezésre állnak a mobil eszközünkön, akkor hatékonyabb lehet az információcsere folyamata, és elkerülhetőek lesznek a téves kommunikációból adódó problémák. Ezenkívül a beteg elégedettebbek lehetnek a gondozással, és fokozható az ellátott részvételi és önellátási szintje. Az új kommunikációs technológiák használatával, illetve a rendelkezésre álló pontos és naprakész adatok révén javulhat az egészségügyi ellátás minősége.


MVP_image2

Egyszerű és hasznos

Hozzátartozójának csak egy órát kell viselnie, és minden szükséges információ az Ön rendelkezésére áll: riasztások, tartózkodási hely, egészségügyi adatok.


Hogyan működik az IONIS?

Az IONIS alkalmazás az IONIS portálhoz csatlakozik, amely kezeli és megjeleníti az adatokat az Ön telefonján, táblagépén vagy számítógépén. Az adatokat az EU egészségügyi adatokra vonatkozó szabályozásával összhangban biztonságosan továbbítja és kezeli a rendszer.


Alapcsomag

Az alapcsomag az okosórát és a gatewayt (adattovábbító egységet), illetve az IONIS portálhoz való hozzáférést és üzenetküldési szolgáltatásokat tartalmazza, amelyet igényei szerint egészíthet ki az alábbiakban felsorolt egészségügyi és otthoni eszközökkel.


Az IONIS rendszerben hozzáférhető eszközök és funkciók:

 • Jóllét és biztonság

  • Alvásfigyelés
  • Pulzusszám
  • Lépésszám
  • Beltéri helymeghatározás
  • Kültéri helymeghatározás
  • Környezeti érzékelők
 • Egészségügyi monitoring és aktivitás

  • Pulzusszám
  • Vérnyomás
  • Testsúly-mérés


A rendszerbe integrálható eszközök listája

(Amennyiben az eszközökkel kapcsolatban további információt szeretne kapni, kérjük, jelezze!)

Leírás
Okos-karkötő, Aktivitásfigyelő
Precíziós testtömeg-mérleg Bluetooth kommunikációval
Vérnyomásmérő Bluetooth SMART technológiával
Intelligens elektromos hálózati csatlakozó (konnektor)
Környezeti multiszenzor (passzív infravörös érzékelő, ajtó / ablak, hőmérséklet és fényviszonyok)
Mozgásérzékelő
Alvásfigyelő eszköz
Okosóra GPS 3G
Aktivitásmérő
Beltéri helymeghatározás, elesés-detektálás és virtuális kerítés (geofencing)
Objektumok helymeghatározása
EXYS9200-SNG (gateway)
Kommunikáció az idős felhasználóval / riasztások fogadása / az egészségügyi és domotikus paraméterek megjelenítése a felügyelt idős felhasználó számára
Táblagép időskorú felhasználók számára
Vérnyomásmérő beépített EKG-val (Pitvarfibrilláció-detektáláa)
Vércukorszint-mérő
Testhőmérő